Învață cum să te "vinzi" în timpul unui interviu

17/6/2024

Imaginează-ți că ești invitat la un interviu de angajare pentru un post pe care îl dorești. Sună uimitor, așa-i? Acum trebuie să te prezinți cu succes în timpul interviului, și asta e partea cea mai dificilă pentru mulți candidați. Odată ce ești pe scaunul fierbinte, depinde de tine să te vinzi angajatorului. Dacă nu lucrezi în industria vânzărilor, conceptul de a te comercializa în timpul unui interviu de angajare poate fi descurajant. Nu vrei să pari arogant sau prost, sau, mai rău, disperat. Dar să înveți cum să te autopromovezi în mod convingător este esența interviului de angajare. Cu toate acestea, înțelegem cât de dificil este și suntem aici pentru a te ajuta cu următoarele cinci sfaturi testate deja.

1. Identifică-ți "brandul"

‍Gândește-te la Apple, Coca Cola sau McDonald's. Cele mai de succes mărci se recunosc pe ele însele: scopul, misiunea, viziunea, cultura și valorile lor. În mod similar, angajatorii caută persoane care își cunosc și trăiesc " sensul brandului", pentru că odată cu claritatea vine și pasiunea. Trebuie să înțelegi singur ce te motivează și ce este important pentru tine pentru a te prezenta cu succes și a dovedi că ești potrivit pentru angajator.

2. Simte-te confortabil să vorbești despre tine însuți

‍Învață să vorbești despre tine în mod pozitiv și să te mândrești cu realizările tale. Poți exersa această abilitate înainte de interviu vorbind într-o oglindă, rugând un prieten să te asculte sau pur și simplu vorbind cu voce tare cu tine însuți în timp ce faci o altă sarcină. o tehnică care te poate ajuta este să pui metrice cu realizările tale. Fă o listă cu lucruri specifice pe care le-ai realizat, cum ar fi câți bani ai economisit în cadrul unui proiect, procentul cu care ai redus fluctuația de personal într-o anumită perioadă sau cât de mult au crescut vânzările sub conducerea ta. Asta va adăuga un nivel de obiectivitate la declarațiile tale.

3. Cunoaște-ți publicul

‍Una dintre cele mai importante tactici de vânzare este să îți cunoști clientul. Pentru a te vinde în timpul unui interviu, este vital să înțelegi cât mai bine nevoile și dorințele potențialului angajator. Cunoaște compania, industria și încearcă să afli mai multe despre persoana care va conduce interviul. Înțelege-i stilul și cultura. Examinează cele mai recente știri corporative. Întreabă-te: "De ce are nevoie angajatorul de la cineva în acest rol?". După ce ți-ai elaborat răspunsul, asigură-te că îți redactezi răspunsurile la întrebările obișnuite de la interviu într-un mod care să pună în evidență înțelegerea poziției lor și capacitatea ta unică de a le îndeplini nevoile.

4. Planuieste-ti punctele de discuție

‍Descrie exact cum anume ești cel mai potrivit candidat, alegând cuvinte care se aliniază cu calitățile pe care le caută angajatorul. Memorează-ți punctele principale, astfel încât să le poți discuta în mod natural. Pregătirea și practica te vor ajuta să te vinzi fără probleme la interviu. O modalitate de a-ți exersa punctele de discuție este să elaborezi un discurs de 30 de secunde despre tine. Poți crea un rezumat personal prin combinarea punctelor cheie ale experienței și personalității tale în 25 de cuvinte sau mai puțin. Scopul tău aici este să rămâi la subiect și să faci ca fiecare cuvânt să conteze. O structură posibilă pentru discursul tău este o introducere urmată de obiectivele profesionale și realizările care te diferențiază de ceilalți candidați. Pentru un impact maxim, ține cont de audiența ta și evită termenii vagi precum loialitate, curtoazie și amabilitate, cu excepția cazului în care îi poți lega direct de specificul jobului.

5. Diferențiază-te de concurență

‍ Încearcă să pui întrebări care arată că te-ai documentat în prealabil despre companie. Ai putea întreba despre produsele companiei sau despre planurile de viitor ale acesteia. Ia în considerare posibilitatea de a împărtăși cu tact ceva pozitiv despre experiența ta cu compania în calitate de consumator, dacă poți. Ai putea chiar să prezinți câteva idei pentru un nou produs sau serviciu. Managerii care fac angajări pot intervieva zeci de persoane pentru un post, așa că încearcă să îi faci să își amintească de tine într-un mod profesionist care să iasă în evidență. Pentru a aplica aceste sfaturi în mod corespunzător, ia în considerare rolul pentru care candidezi și calificările pe care le ai. Vei descoperi că pregătirea solidă te ajută să te relaxezi când începi interviul.